Edith Deprez
  • Over Edith
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven
  • Sana methode
  • Kookworkshops
  • Contact
Dinner ,  lunch ,  Recepten

Hoe maak ik pizza met een bodem van broccoli?

ByEdith Deprez
5092

Zelf pizza maken. Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Hier kan je alvast het recept van een pizza met broccolibodem vinden.

Pizza met broccolibodem

Zelf pizza maken. Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Tijdens mijn skivakantie heb ik alvast veel inspiratie opgedaan op de skipiste ;). Heel wat gesport en pizza’s gemaakt waardoor de zin naar pizza naar boven kwam. Hier alvast een gezondere versie van pizza met een bodem op basis van broccoli.

Recept Broccoli Pizza

Voor: 4 – 6 personen

Ingrediënten:

Bodem:

  • 500 g broccoli (ongeveer 1 stuk)
  • 4 eieren
  • Italiaanse kruidenmix
  • Peper en zout
  • 200 g gemalen mozzarella

Garnituur:

  • 8 – 16 eetlepels tomatensaus (fijn laagje tomatensaus)
  • 2 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 300 g ham, in blokjes
  • 4 schijven ananas, in blokjes
  • 200 g mozzarella, gemalen of in plakken
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de broccoli, snijd in grove stukken en maal in de keukenmachine tot een korrelige structuur. Voeg de mozzarella en de losgeklopte eieren toe. De structuur is goed wanneer het mengsel een beetje plakkerig is en niet te nat. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over de bakplaat. Ongeveer een halve centimeter dik. Bak deze ongeveer 20 – 30 minuten af in de oven. Haal de bodem uit de oven en beleg met lekkers (zie ingrediënten garnituur). Plaats de pizza nog ongeveer 10 minuten in de oven.

Tip/variatie: Om te weten of de bodem klaar is kan je met je vingers eens voelen of hij knapperig wordt. Deze bodem kan je ook perfect klaarmaken met bloemkool.

Om de pizza te beleggen kies je beter voor ingrediënten die weinig vocht afgeven, zo blijft de broccolibodem mooi krokant.

Foto van Edith op de skipiste die met haar latten een pizza maakt.
Les deux alpes 2018

Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!

Share:
Tags: broccoli, fastfood, gezonde, pizza, voeding
vier verschillende soepen
Preview Post

Pompoensoep - Happy Pumpkin Halloween

Next Post

Zijn groentechips nu echt gezonder dan aardappelchips?

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

post-image
Dessert ,  Ontbijt ,  Recepten ,  Tussendoor

Tropische pannenkoeken

ByEdith Deprez
3046
post-image
Dinner ,  lunch ,  Recepten

Hoe maak ik de beste Pompoen macaroni?

ByEdith Deprez
3703
post-image
Dinner ,  Recepten ,  Tussendoor

Hapjes om van te genieten

ByEdith Deprez
4383
post-image
lunch ,  Recepten ,  soepen

Pompoensoep – Happy Pumpkin Halloween

ByEdith Deprez
3312

Edith Deprez

Als diëtiste wil ik jou wegwijs maken in de voedingswereld zonder te focussen op goede of slechte voedingsmiddelen. Zodat jij kan groeien als persoon en een levensstijl onder de knie kan krijgen voor het leven.

Pagina’s

  • Algemene voorwaarden
  • Contact
  • Kookworkshops
  • Links
  • Over Edith
  • Sana methode
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven

Vind ons op Facebook

Vind ons op Facebook
Algemene voorwaarden

Vind ons op instagram

dietiste.edithdeprez

🙋‍♀️ Voedingscoach/Diëtiste
🍍 Jou wegwijs maken in de voedingswereld
📍Ieper, Poperinge, Online

Edith Deprez
Traybake time!! 🤩 Of int Nederlands een ovensch Traybake time!! 🤩
Of int Nederlands een ovenschotel op een plaat. 🤪
Een traybake is heel simpel te maken. Het vraagt niet alleen weinig tijd het is ook de ideale ovenschotel om je restjes groenten te verwerken. 
Een traybake kan je samenstellen in 3 eenvoudige stappen:

1.DE GROENTEN + KOOLHYDRAATBRON
Je kan eindel-oos variëren in de soort groenten voor je traybake. Denk maar aan bloemkool, paprika, courgette, pompoen, wortel, tomaat, ... Belangrijk is wel om groenten te kiezen met dezelfde structuur, zo hebben ze eenzelfde gaar-tijd. Ook kan je ervoor kiezen om gewone aardappelen te gebruiken. Let op want de gaar-tijd van aardappelen liggen toch wel hoger. Tip: plaats eerst je aardappelen een 10 - 15 minuten in de oven en voeg er dan pas je groenten aan toe. Of kook ze enkele minuten voor. 

2.KIP/VIS/VLEES
Kies je eiwitbron, snij deze in kleinere stukken maar toch wat groter dan de groenten. 

3.DE SAUS
Om je traybake te kunnen garen, heb je wat vloeistof nodig. Dit kan tomatensaus, room, kip tikka massala, curry,... zijn. 

De opties zijn eindeloos! 

Het gerecht op de foto kan je terugvinden in de ‘inspiratieplanner WAT SCHAFT DE POT’. 

Deze planner staat vol praktische kooktips en handige foodswaps naar een gezonder alternatief. 

Meer weten? —> zie link in bio. 
#traybake #gezondeten #weekmenu #gezondeinspiratie
Hoezo, pesto van wortelloof? Wist je dat met het Hoezo, pesto van wortelloof? 
Wist je dat met het loof van wortelen je lekkere pesto kan maken? 😏
Op deze manier hoef je deze dus niet meer weg te gooien. 

--> lekker bij de apero 🍹
--> als extra bij een slaatje 🥗
--> als beleg op je boterham of wrap 🥪

Deze kan je gekoeld en in een afgesloten potje 2 weken bewaren.

Recept:
Snijd 2/3 van het wortelloof af (het onderste deel dicht bij de wortel smaakt erg bitter en gebruik je liever niet). Pluk de blaadjes en was grondig. Rooster 50 g pijnboompitten in een anti-kleefpan. Rasp 50 g Parmezaanse kaas. Mix het wortelloof samen met de pijnboompitten, de Parmezaan, 1 keen knoflook,  100 ml olijfolie en 50 ml water (indien nodig) tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout. 

Sla het recept op voor later en tag je volgende apero buddy. 😎

#apero #pesto #wortelloof #nofoodwaste #gezondevoeding #voedingstips #geenvoedselverspilling #meergroenten #leukerecepten #Kookinspiratie
Havermoutpannenkoeken. 🥞 Hier kan ik zo van gen Havermoutpannenkoeken. 🥞
Hier kan ik zo van genieten! Een rustige zondagochtend en tijd maken om pannenkoeken te maken. 🥰

De overschot gaat zo meteen de diepvriezer in. Super handig als je ‘s morgens eens havermoutpannenkoeken wil. Je haalt een portie uit, ontdooit ze even in de microgolfoven, nog opwarmen en klaar. Dit met wat vers fruit 🍓🍍🫐🍎, heerlijk!
 
Recept: Mix 1 ei, 1 banaan, 60 g havermout, scheutje melk, snuifje zout, 1 tl bakpoeder samen tot een gladde massa. Verwarm een antikleefpan met scheutje olijfolie en bakken maar. Je kan er ongeveer 4-6 bakken. (Recept: Sandra Bekkari - NMD2)

Maak jij ze deze week eens klaar?
Sla op voor later. 

#havermout #pannenkoek #ontbijtideeën #warmontbijt #herfstontbijt #gezondevoeding #dietiste
We worden verwend met zalig zomers weer en dan kan We worden verwend met zalig zomers weer en dan kan een salade smaken. ☀️

Het is van superbelang om goed verzadigd te zijn na een salade.
Je doet er dus goed aan om naast voldoende groenten ook een eiwitbron (kip, hamblokjes, kaas, vis, ei, ...) en koolhydraatbron (aardappelen, pasta, rijst, quinoa, brood, crackers, ...) te voorzien. Deze geven 'kloekte' en zorgen dat jij niet zo snel honger krijgt. 

Deze salade bestaat uit: rucola, broodkorstjes, feta, zon gedroogde tomaten, komkommer, rode biet, walnoten, feta, tomaat, rode ui en last but not least kruiden, olijfolie en balsamicoazijn. 

Ps. olijfolie en balasamicoazijn nog steeds te verkrijgen in de praktijk om je salade een goeie smaak te geven. 

#salade #gezondelunch #zonnigeten #slaatje #dietiste
Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag! Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag! ☀️
Het is alvast de eerste energie die je lichaam krijgt om de dag door te komen. 
In de zomer vind ik het zalig om granola, yoghurt en fruit te combineren. Alleen kan yoghurt nogal ‘zurig’ smaken. Hier alvast mijn 2 tips: 
1) Kies voor volle natuuryoghurt, deze smaakt voller en minder zuur. ☺️
2) Voeg zelfgemaakte confituur toe. Verwarm 450 g diepvriesvruchten, 50 g ahornsiroop en 50 g chia-zaad op een middelhoog vuur en laat 10 minuten pruttelen tot de confituur is ingedikt. Bewaar in een afgesloten pot in de frigo. 🍓🫐

Zo kan je elke ochtend je ontbijt pimpen. 😎

#ontbijttips #zelfconfituurmaken #lekkerzoet #gezondontbijt #voedingstip
Appekeees! - Nachobowl met 🍗. Deze nachoscho Appekeees! -  Nachobowl met 🍗. 

Deze nachoschotel is ideaal voor een zomerse-apero! 

Hier de bereidingswijze voor 1 grote ovenschotel. 
Snipper 1 ui fijn. Verhit 1 el olijfolie en fruit de ui aan. Voeg 400 g tomatenblokjes, 1 el sambal oelek en 1 kippenbouillonblokje toe. Laat 15 minuten pruttelen. Kruid 150 g kip met peper en zout. Bak op een laag vuur in 1 el olijfolie. Laat even afkoelen en trek met 2 vorken de kipfilet in sliertjes. Spoel 200 g rode bonen uit blik. Voeg deze toe aan de tomatensaus. Snij 2 - 4 tomaten en 1 avocado in kleine stukken. Leg maïs-nachochips in een ovenschotel. Schep er de tomatensaus en kip over. Verdeel er 4 handvol geraspte kaas over. Grill in de oven op 180° tot de kaas is gesmolten. Haal uit en werk af met zure room. 

Maak jij deze nachobowl klaar bij de volgende apero? 🍸🍹🧉
Ideaal voor de feestdag morgen 😉.
Vergeet niet op te slaan. 😊
Laad meer... Volg op Instagram

Je kan mij vinden in

Ieper en Poperinge
0498/35 10 75
info@edithdeprez.be

Wat zoekt u?

Edith Deprez copy right '