Halloween is voorbij, maar wat met al die pompoenen? De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Wat kan er meer smaken dan een tas verse pompoensoep. Hieronder alvast een heerlijk recept

Recept: Pompoensoep met appel en curry

Voor 1 grote pot

Ingrediënten:

Bereiding:

Versnipper de ui en fruit ze in olijfolie in een grote pot. Snij de pompoen in kleine blokjes en stoof ze bij de ui. Snijd de appels in blokjes en voeg deze ook toe. Voeg het currypoeder toe en roer goed om. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken. Zo bekom je heerlijke pompoensoep. Smakelijk.

Wat je altijd al wilde weten over pompoen

Wat is het verschil tussen grote en kleine pompoenen?

Kleine pompoenrassen, bevatten minder water en meer voedingsstoffen (suikers, vitaminen en mineralen). Daardoor hebben ze al meer smaak. Verder zijn ze makkelijker te bewaren en te verwerken.

Hoe kun je weten of een pompoen eetbaar is?

Lang niet alle pompoenen zijn eetbaar. Je kunt een onbekende pompoen als volgt testen:

Hoe kun je weten of een pompoen rijp is?

Wacht lang genoeg! De meeste pompoenrassen zijn pas goed rijp vanaf eind september. Vroeger geoogste vruchten hebben nog niet hun volle smaak ontwikkeld.
Eén manier om rijpe pompoenen te herkennen: hun steel is niet meer groen, maar dor en verkurkt. Courgettes oogsten we natuurlijk onrijp, de hele zomer en nazomer door.

Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.