Edith Deprez
  • Uw diëtiste
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven
  • Sana methode
  • Kookworkshops
  • Contact
lunch ,  Recepten ,  soepen

Pompoensoep – Happy Pumpkin Halloween

ByEdith Deprez
1686

Recept pompoensoep met appel en curry.

vier verschillende soepen

Halloween is voorbij, maar wat met al die pompoenen? De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Wat kan er meer smaken dan een tas verse pompoensoep. Hieronder alvast een heerlijk recept

Recept: Pompoensoep met appel en curry

Voor 1 grote pot

Ingrediënten:

  •  600 g hoevepompoen of butternut
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1⁄2 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 1⁄2 appels (jonagold of boskoop), geschild en ontdaan v/h klokhuis
  • 1 l groentebouillon (gebruik gerust 1/2 bouillonblokje voor 1l water)
  • 1 theelepel currypoeder
  • snuifje peper
  • snuifje zout

Bereiding:

Versnipper de ui en fruit ze in olijfolie in een grote pot. Snij de pompoen in kleine blokjes en stoof ze bij de ui. Snijd de appels in blokjes en voeg deze ook toe. Voeg het currypoeder toe en roer goed om. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken. Zo bekom je heerlijke pompoensoep. Smakelijk.

Wat je altijd al wilde weten over pompoen

Wat is het verschil tussen grote en kleine pompoenen?

Kleine pompoenrassen, bevatten minder water en meer voedingsstoffen (suikers, vitaminen en mineralen). Daardoor hebben ze al meer smaak. Verder zijn ze makkelijker te bewaren en te verwerken.

Hoe kun je weten of een pompoen eetbaar is?

Lang niet alle pompoenen zijn eetbaar. Je kunt een onbekende pompoen als volgt testen:

  • Snijd hem open. Als er geen vruchtvlees in zit, heb je zeker te maken met een sierkalebas.
  • Kook een stukje vruchtvlees. Is het bitter, dan heb je weer een sierkalebas of een kruising tussen sierkalebas en pompoen. Als het lekker smaakt, dan heb je een eetbare pompoen.

Hoe kun je weten of een pompoen rijp is?

Wacht lang genoeg! De meeste pompoenrassen zijn pas goed rijp vanaf eind september. Vroeger geoogste vruchten hebben nog niet hun volle smaak ontwikkeld.
Eén manier om rijpe pompoenen te herkennen: hun steel is niet meer groen, maar dor en verkurkt. Courgettes oogsten we natuurlijk onrijp, de hele zomer en nazomer door.

Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!

Share:
Tags: appel, diëtiste, gezond, gezond alternatief, Gezonde voeding, gezondheid, groenten, pompoen, recept, soep, student, voeding
Preview Post

Vijf tips om er na de zomervakantie terug in te vliegen

Pizza met broccolibodem
Next Post

Hoe maak ik pizza met een bodem van broccoli?

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

post-image
lunch ,  Recepten ,  Visitekaartje

Welke vinaigrette/dressing voor mijn salade?

ByEdith Deprez
1428
post-image
Dinner ,  lunch ,  Recepten

Hoe maak ik pizza met een bodem van broccoli?

ByEdith Deprez
2762
post-image
Dinner ,  Recepten ,  Tussendoor

Hapjes om van te genieten

ByEdith Deprez
2007
post-image
lunch ,  Recepten

Hoe maak ik de beste Pompoen macaroni?

ByEdith Deprez
1518

Edith Deprez

Als diëtiste wil ik jou wegwijs maken in de voedingswereld zonder te focussen op goede of slechte voedingsmiddelen. Zodat jij kan groeien als persoon en een levensstijl onder de knie kan krijgen voor het leven.

Pagina's

  • Contact
  • Sana methode
  • Uw diëtiste
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven

Vind ons op facebook

Vind ons op instagram

winning_eating_habits_ed

🙋‍♀️ Voedingscoach/Diëtiste/Sanacoach
🍍 Skip the diet, just eat healthy
📍Ieper, Poperinge, Langemark

Edith Deprez
Patatjes met een extra 😋. Gekookte aardappelen Patatjes met een extra 😋. 
Gekookte aardappelen over? Samen met wat paprika, pancetta of andere gerookte ham in een ovenschaal. Wat olijfolie, goed afkruiden,  10 minuten laten garen op 180 graden en klaar! 
 #snellerecepten #bijgerecht #dietiste #receptidee #aardappel
Kheb mij er dan ook maar eens aan gewaagd 😁. #q Kheb mij er dan ook maar eens aan gewaagd 😁. #quick #recipe #diëtiste #ideas
Vaak eten we uit verveling, omdat we gestrest zijn Vaak eten we uit verveling, omdat we gestrest zijn, of omdat iedereen eet? Het kan daarom geen kwaad om even stil te staan bij het volgende: “heeft mijn lichaam NU voedsel nodig?”. Misschien ben je wel op zoek naar iets anders. Rust, troost, iets om mee bezig te zijn, …

Heb jij jezelf deze vraag al ooit gesteld? 

#mindset #emoties #emotieeten #mindful #dietiste #rust #langetermijn
Chia pudding met 🥥 kokos en 🥭 mango. Ideaa Chia pudding met 🥥 kokos en 🥭 mango. 

Ideaal als ontbijt of tussendoor. 😋

Chiazaad heeft een bindende werking. Wanneer chiazaad in aanraking komt met vocht, vormt er rond elk zaadje een geleiachtig structuur. Dit zorgt ervoor dat je er perfect pudding mee kan maken. 

 Chiazaad heeft een neutrale smaak. Vandaar voeg ik er zelf graag kokosmelk aan toe. Samen met mango die heel zoet smaakt is deze combinatie voor mij top. 

👩‍🍳 Bereiding:
Meng in een kom 250 ml kokosmelk, eventueel 2 el gemalen kokos, 3 el chiazaad met een garde goed door elkaar. Verdeel het mengsel dan over 2 schaaltjes en laat deze 10 minuten staan. Roer tijdens de 10 minuten af en toe alles goed door elkaar. Zet de 2 schaaltjes de hele nacht of minimaal 2 uur in de koelkast en leg mango op de pudding voor het serveren.

❗️Let op:
Chiazaad heeft een bloeddrukverlagende werking. Het is daarom niet verstandig om chiazaad te gebruiken als je van je arts al vocht afdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen.

#ontbijt #diëtiste #foodprep #chiapudding #kokos #mango #tussendoor
Je hoort het wel vaker, wil je gezond eten dan moe Je hoort het wel vaker, wil je gezond eten dan moet je brood mijden? 
Is een voedingsgroep zoals brood mijden dan echt gezond?🤨
Een voedingsgroep schrappen is nooit een goed idee 💥.

Brood zorgt voor verzadiging tijdens je maaltijd. 😊
Kies je nu voor wit, bruin of volkoren brood op basis van tarwe of spelt? 
Brood is voeding, voeding is brandstof. Een ontbijt met brood of een lunch bestaande uit brood met beleg zullen je verzadigen en je energie geven om de dag door te komen. 

#food #satisfying #verzadigingsgevoel #dietiste #brood #gezondelevensstijl
Wist je dat lente-ui kan groeien in water? En wist Wist je dat lente-ui kan groeien in water? En wist je dat het groene deel van de lente-ui Fodmap-vrij is? 

Voor mensen met prikkelbare darmen is dit dus een ideaal trucje. Het is heel simpel, je snijd het groene deel af. Je plaatst de wortels in een glas met water en laat ze op kamertemperatuur ergens in huis staan. Na een week heb je terug verse lente-ui.
Load More... Follow on Instagram

Je kan mij vinden in

Ieper, Poperinge en Langemark
0498/35 10 75
edith@sanamethode.be

Wat zoekt u?

Edith Deprez copy right '