Zo gaan we aan de slag

SUPER! Je hebt een eerste stap gezet. Uiteraard ben je van harte welkom in Ieper & Poperinge. Ik sta alvast “gewapend” met kennis, kunde en behulpzaamheid voor je klaar. Hieronder kan je alvast mijn werkwijze en tarieven terugvinden.

Het verloop

Hoe starten we?

Het is belangrijk dat we elkaar goed leren kennen. Dit gebeurt tijdens een eerste afspraak die 60 minuten duurt. We bespreken jouw persoonlijke gegevens, je doelen, wensen en verwachtingen. Maken samen een stappenplan en kijken hoe jouw traject er zal uitzien.

“Aan de hand van deze gegevens stellen we samen een stappenplan op. We kijken hoe het gewenste doel bereikt kan worden.”

Hoe gaan we verder?

Tweede afspraak

Onze tweede afspraak die 40-60 minuten duurt volgt meestal één à twee weken na de eerste afspraak. Er is mogelijkheid tot het laten uitvoeren van een  uitgebreide lichaamsanalyse. Hierbij worden vetpercentage, vochtpercentage, spiermassa en ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die je verbrand in rust per 24 uur) gemeten. We evalueren je doelen en bespreken wat goed ging en waar je al eventuele moeilijkheden ondervindt. Intussen is er mogelijkheid tot het stellen van al je vragen.

Vervolgafspraken

Op dezelfde wijze gaan ook de vervolgsessies door. Een vervolgsessie duurt meestal 30 minuten. We anticiperen op mogelijke drempels en valkuilen en zoeken samen een manier om hiermee om te gaan. Daarnaast gaan we bewust stilstaan bij het “ongezonde” of reeds “gezonde” gedrag om herval te voorkomen.

Tijdens de afspraken wordt steeds gewerkt via de sana-methode.

Dietiste ED

Iedereen is uniek.

Zelf hecht ik veel belang aan het volledige plaatje. Een gezonde levensstijl opbouwen is net als een puzzel. Er dienen verschillende puzzelstukken in elkaar te vallen om een positiever resultaat te realiseren. Deze puzzelstukken zijn onder andere: voeding, beweging, mindset, emotionele status, zelfacceptatie, stress-management, slaap, …

Tarieven

Niet elke poging tot gedragsverandering houdt stand op lange termijn. We zijn namelijk allemaal gezet op gewoontes. Deze gewoontes zijn vaak ingesleten in onze dagdagelijkse routine en veranderen we niet op enkele dagen of weken. Net om die reden wordt steeds gewerkt in de vorm van een traject (zie hieronder), losse consultaties kunnen in sommige gevallen ook.

Trajecten

Tijdens de eerste afspraak overlopen we de trajecten en kijken we welk traject het beste voor jou past. Pas vanaf de tweede afspraak kan je in een traject stappen.

 • Door deze aanpak haak jij minder snel af en ga je voluit een engagement met jezelf aan!
 • Ik sta in ieder traject garant voor een intensieve, individuele begeleiding. 

Losse consultaties

Voor wie:

 • Je wil graag duidelijkheid scheppen rondom je voedingspatroon i.f.v. je sport, diabetes, cholesterol, chronische nierinsufficiëntie of maag-, darmklachten,…
 • Het FODMaP-dieet.

Te verwachten:

 • Concrete acties om alvast je gezondere levensstijl te beginnen opbouwen.
 • Indien gewenst meting van je lichaamssamenstelling met uitgebreide uitleg.

1e afspraak – 65 euro
2e afspraak – 55 euro
vervolgafspraken – 35 euro

Starting habits
(Startende gewoontes)

Voor wie:

 • Heb jij het gevoel dat je niet meer goed in je vel zit? Je kledij is strakker komen te zitten?
 • Je ervaart een gebrek aan inspiratie en zoekt begeleiding naar een gebalanceerd voedingspatroon?

Te verwachten:

 • Persoonlijk traject om je op weg te helpen. Zodat jij je doel kan verwezenlijken.
 • Indien gewenst meting van je lichaamssamenstelling (maandelijks).
 • Extra ondersteuning via WhatsApp of mail voor al je vragen tussendoor.

12 – 16 weken
256 euro

Winning habits
(winnende gewoontes)

Voor wie:

 • Het woord diëten klinkt je niet onbekend. Je hebt de strijd al een paar keer aangegaan, zonder het gewenste resultaat.
 • Je krijgt geen vat op je lichaam en blijft maar aankomen.
 • Je voelt je regelmatig schuldig en/of hebt het gevoel dat je moet compenseren.
 • Genieten en eten in dezelfde zin gaan voor jou moeilijk samen.

Te verwachten:

 • Persoonlijk traject met de info die jij nodig hebt om je doel te bereiken en dit te behouden op langere termijn.
 • We scheppen terug duidelijkheid rondom voeding en maken komaf met de dieetmentaliteit.
 • Je krijgt terug vat op je lichaam.
 • Extra ondersteuning via WhatsApp of mail voor al je vragen.

24 – 28 weken
456 euro

motivatie quote
motivatie quote

Ik start maandag wel opnieuw…
Dit zinnetje klinkt je misschien wel bekend in de oren. In de praktijk hoor ik dit heel vaak. Want maandag klinkt als een nieuwe start, vol goeie moed. Waarschijnlijk ben je te streng voor jezelf waardoor verandering in je eetpatroon niet vol te houden is.

Maak verandering niet te moeilijk. Wacht niet op maandag maar start elke dag opnieuw. Iemand zei ooit in de praktijk: “enkele minder goeie dagen maken er geen slechte week van”.
Tijdens de afspraken overlopen we jouw persoonlijk stappenplan en gaan we op zoek naar een methode die voor jou en het gezin vol te houden is. 💪

Anaïs

“Ikzelf heb het 6 maanden traject genomen en heb er nog geen minuut spijt van gehad! Je krijgt er een ondersteunende map bij en een flesje olijfolie. Daarnaast krijg je ook telkens inspirerende weekmenu’s.
Edith helpt je lichamelijk maar ook geestelijk!
Edith zoekt een manier van het niet typische diëten. Ze maakt je ook kenbaar wat lekker eten kan zijn.
Merci Edith!”

 

C.

“Hallo ik ben C. en sedert 14 oktober 2020 heb ik besloten om men leven over een andere boeg te gooien. Gezonder eten! Door een gezonde levensstijl onder begeleiding van Edith is mijn gezondheid er stukken op vooruitgegaan. De pijn aan de spieren en onderrug waren niet te beschrijven. Door een gezondere voeding voel ik mij stukken beter. De spierpijn is veel minder en de lage rugpijn is zo goed als verdwenen. Een wandeling aan zee zie ik weer zitten en een pilletje tegen de pijn slik nu ook al minder. Mijn gezonde levensstijl heeft mijn leven veranderd! Mijn fysiek is erop vooruit gegaan en ik voel me kiplekker. Mijn energie van heel vroeger is terug. Edith, bedankt voor de hulp en we doen zeker voort. Dankjewel.”

E.

“Ik kreeg een heel persoonlijke begeleiding bij Edith. Ze leerde me dat de weegschaal niet het belangrijkste is. Elke keer motiveerde ze me om verder te zetten met haalbare tips. Ze is vriendelijk, behulpzaam en haalt steeds het positieve naar boven. “

I.

Ik ben een jonge mama die de laatste jaren wat in een haat liefde verhouding zat met mijn lichaam. Door medicatie kreeg ik verminderde eetlust en was ik genoodzaakt om een diëtiste te raadplegen. Edith gaf mij meer dan enkel raad rond porties en voedingswaarde. Haar integrale benadering bood mij op lange termijn goed resultaat. Tijdens en na mijn zwangerschap had ik een nieuwe strijd te leveren. Mijn lichaam was zo anders geworden. Ondertussen zijn we opnieuw van start gegaan en werd duidelijk gemaakt dat ik niet in ‘strijd’ diende te leven met mijn lichaam. Met haalbare doelstellingen voel ik mij al beter in mijn vel. Bedankt

Is een persoonlijk voedingstraject niet hetgeen je wil? Maar wil je wel

 • gezonde inspiratie
 • weten welke producten het meest geschikt zijn
 • hoe je gezond kan koken zonder teveel tralala

Dan is de inspiratieplanner ‘WAT SCHAFT de POT’ echt iets voor jou.