Edith Deprez
  • Over Edith
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven
  • Sana methode
  • Kookworkshops
  • Contact
Dinner ,  Recepten ,  Tussendoor

Hapjes om van te genieten

ByEdith Deprez
3679

Tijdens de feestdagen genieten zonder schuldgevoelens? Ja hoor dat kan, hier kan je drie gezonde hapjes vinden waarvan groot en klein kunnen meegenieten.

foto van 3 hapjes

Volgende hapjes kan je terugvinden op deze pagina:

  1. Gekruide scampi’s met currymayonaise
  2. Mozzarella tartaar
  3. Opgevulde gerookte zalm

1. Gekruide scampi’s met currymayonaise

Voor: 12 personen (2 stuks per persoon)

Ingrediënten:

Gekruide scampi’s:

  • 24 scampi’s
  • 12 sneetjes volkoren brood
  • 3 koffielepel peterselie, gedroogd
  • 1 koffielepel look, poeder
  • 1 koffielepel gember, poeder
  • olijfolie
  • 1 theelepel* citroenzeste
  • zwarte peper
  • snuifje zout

Currymayonaise

  • 3 eetlepels verse kaas, natuur
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1/2 koffielepel agavesiroop
  • 1 koffielepel olijfolie, extra vierge
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding:

Gekruide scampi’s:

Ontdoe de scampi’s van de pel en verwijder het darmkanaal. Persillade: meng het brood, citroengraspoeder, peterselie, knoflookpoeder, gemberpoeder, zwarte peper in een blender. Voeg een koffielepel olijfolie met citroenzeste toe. Hak niet te fijn. Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie. Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade. Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.

Currymayonaise:

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

foto van gekruide scampi
Gekruide scampi

*Wat is nu het verschil tussen een koffielepel en theelepel? Een koffielepel is groter dan een theelepel. Staat dus in het recept 1 koffielepel te gebruiken dan bedoelen ze 5 ml of 5 g, staat 1 theelepel dan is dit 2,5 ml of 2 g.

2. Mozzarella tartaar

Het tweede recept in de reeks gezonde hapjes is deze mozzarella tartaar die je ook perfect als broodbeleg kan gebruiken.

Afbeelding van mozzarella tartaar
Mozzarella tartaar

Voor: 6 hapjes

Ingrediënten:

  • 250 g mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn
  • 35 g tomatenpuree, uit blik)
  • ½ el mosterd
  • 1 el kappertjes
  • bieslook, gehakt
  • ½ sjalot, gehakt
  • flinke portie sla

Bereiding:

Snijd de mozzarella heel fijn. Meng met de olijfolie, de balsamicoazijn, de tomatenpuree, de mosterd, de kappertjes, de verse kruiden en de sjalot. Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Verdeel de tartaar op een
bedje van sla.

3. Opgevulde gerookte zalm

Je kan er ook voor kiezen om de zalmpakjes niet om te draaien dan verkrijg je bovenstaande hapjes.

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g surimi of krab
  • 3 lente-uien
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el platte kaas
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 el dille, gedroogd
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Hak de kerstomaatjes en de lente-uitjes fijn. Doe ze in een grote kom.
Snijd de surimi/krab fijn. Meng er de surimi/krab, platte kaas en mosterd onder.
Kruid met peper en zout. Leg plasticfolie in een kopje of andere kleine vorm. Schik hierin eerst een plak zalm en vul deze op met het surimi/krab mengsel. Vouw de hoeken van de zalm naar binnen en druk ze stevig aan. Draai het kopje om en haal het zalmpakketje er voorzichtig uit. Schik het op een serveerbord. Werk de andere zalmpakketjes af op dezelfde manier. Meng de dille met het citroensap en een flinke scheut olijfolie.
Kruid met peper en zout. Meng goed. Giet dit sausje, net voor je opdient, over de zalmpakketjes.

Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!

Share:
Tags: curry, diëtiste, gezond, Gezonde voeding, Hapje, ieper, langemark, poperinge, scampi
quote
Preview Post

Een positieve mindset

dressings
Next Post

Welke vinaigrette/dressing voor mijn salade?

1 Comment
  1. Simon Deprez 2 jaar ago

    Die zal ik proberen!

    Reply

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

post-image
lunch ,  Recepten ,  Visitekaartje

Welke vinaigrette/dressing voor mijn salade?

ByEdith Deprez
3609
post-image
lunch ,  Recepten ,  soepen

Pompoensoep – Happy Pumpkin Halloween

ByEdith Deprez
2898
post-image
Recepten ,  Salade ,  soepen ,  Tussendoor

Zijn groentechips nu echt gezonder dan aardappelchips?

ByEdith Deprez
3383
post-image
Dinner ,  lunch ,  Recepten

Hoe maak ik pizza met een bodem van broccoli?

ByEdith Deprez
4375

Edith Deprez

Als diëtiste wil ik jou wegwijs maken in de voedingswereld zonder te focussen op goede of slechte voedingsmiddelen. Zodat jij kan groeien als persoon en een levensstijl onder de knie kan krijgen voor het leven.

Pagina’s

  • Algemene voorwaarden
  • Contact
  • Kookworkshops
  • Links
  • Over Edith
  • Sana methode
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven

Vind ons op Facebook

Vind ons op Facebook
Algemene voorwaarden

Vind ons op instagram

dietiste.edithdeprez

🙋‍♀️ Voedingscoach/Diëtiste
🍍 Jou wegwijs maken in de voedingswereld zonder te focussen op goede of slechte voeding
📍Ieper, Poperinge, Langemark

Edith Deprez
Yiehaa! Meer info op bovenstaande foto's 😊. L Yiehaa!

Meer info op bovenstaande foto's 😊.

LAST-MINUTE - 2 plaatsen vrijgekomen voor morgenavond 26 januari. Wil je er graag bijzijn? Inschrijven kan via de website, zie link in bio. 

#kookworkshop #poperinge #gezondelevensstijl #workshops
Geef jezelf tijd om te groeien, te bloeien... Ver Geef jezelf tijd om te groeien, te bloeien... 
Verandering vraagt tijd en moeite. 
JIJ KAN HET, ik geloof in je!

Hulp nodig? Ik ben er voor je. 

#progress #gezondelevensstijl #bloeien
Vandaag is BLUE MONDAY… Het is de naam, gegeven Vandaag is BLUE MONDAY…

Het is de naam, gegeven aan de datum voor de meest deprimerendste dag van het jaar.  Dit jaar is dit maandag 16 januari. De term is feitelijk afgeleid van het Engelse begrip ‘feeling blue’ (neerslachtig, somber of down zijn). 
Geen nood! 

Een positieve mindset is al de helft van het werk! 

1)	FOCUS OP JE EIGEN TALENTEN
Wees niet te kritisch voor jezelf en focus op de dingen waar je echt goed in bent. Er is niks mis mee om onze successen uit te vergroten en onze mislukkingen wat te minimaliseren. 

2)	MAAK KLEINE VERANDERINGEN
Probeer niet teveel in één keer te veranderen maar kies voor kleine veranderingen waar we echt trots op kunnen zijn. Geef jezelf ook zeker voldoende tijd om van een verandering een goeie gewoonte te maken.

3)	LACH!
Optimisten blijven lachten ondanks alles. Het verbindt ons met anderen en werkt aanstekelijk. Reden te meer dus om vaker te lachen.

Sla op om niet te vergeten 😇. 

#bluemonday #positivity #positievemindset #jijkanhet #gezondelevensstijl
Echt 🐶-weer! Wat kan er dan meer smaken dan een Echt 🐶-weer! Wat kan er dan meer smaken dan een heerlijke tas soep...

Nu valt het me steeds vaker op dat er enkel en alleen een tas soep wordt gedronken als middag- of avondmaal. En al snel hoor ik dan: "Edith, ik ben daar eigenlijk echt niet mee verzadigd". Aha maar ik ook niet! 😮 De kasten zouden snel leeg zijn hier in de namiddag als ik enkel en alleen een tas soep zou drinken 😉.

Wil je een volwaardige soep-maaltijd? Voeg dan beter wat eiwitten en eventueel wat koolhydraten toe.
👌 Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam 🧩. Ze helpen je sneller en langer verzadigd zijn.
👉 Koolhydraten leveren ons de nodige energie 🔥
en geven onze maaltijd de 'kloekte' die het nodig heeft.

Ga dus zeker iets toevoegen zodat jij zowel fysiek als mentaal verzadigd bent of zoals we tijdens de consultaties vaak spreken over vol zitten en voldaan zijn 😊.
De HONGERSCHAAL - de watté? Heel regelmatig krij De HONGERSCHAAL - de watté?

Heel regelmatig krijg ik de vraag, "Wanneer eet ik dan het beste?". Wel dit ligt grotendeels bij je eigen honger- en verzadigingssignalen. 

Tijdens ons leven raken we de voeling met ons lichaam kwijt. bv.: Je bord moeten leegeten als kind, de dieetcultuur die je zegt wat en wanneer je mag eten, ... 

Echt zonde! Want jij bent perfect in staat om je eigen honger- en verzadigingssignalen aan te voelen. En zo weet jij wanneer het beste moment is. 

Ik leg het je even uit... Bij niveau 1 heb je HEEL VEEL honger of ik durf het al eens omschrijven als OERHONGER. Bij niveau 5 ben je 'OVERPOEFD', je hebt zoveel gegeten dat je geen paf meer kan zeggen 😉. 
We zien dat een 'oerhonger' vaak kan leiden tot een 'overpoefd' gevoel. Idealiter schommel je tussen niveau 2 en 4. 

I know,  het is niet altijd zo evident om dit aan te voelen. Aan de hand van oefeningen gaan we samen op zoek naar jouw honger- en verzadigingssignalen zodat jij terug kan vertrouwen op je lichaam. 

Benieuwd hoe dit werkt? Stuur me zeker een mailtje met je vragen of voor het maken van een afspraak. Zie link in bio. 

Deze handige tool van @toolsvoordietisten ligt heel vaak om mijn bureau. 

#verzadiging #voedingsadvies #dietiste #honger #intuitiefeten #lichaamstrigger #voelen #luisterennaarjelichaam
Nam jij het 'Goed-genoeg-lijfboek' al mee naar hui Nam jij het 'Goed-genoeg-lijfboek' al mee naar huis? 
Vraag er zeker naar tijdens je volgende afspraak 🥰.

#voedingsadvies #metveelliefde
#goedgenoeglijfboek
Laad meer... Volg op Instagram

Je kan mij vinden in

Ieper en Poperinge
0498/35 10 75
info@edithdeprez.be

Wat zoekt u?

Edith Deprez copy right '