Edith Deprez
  • Over Edith
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven
  • Sana methode
  • Kookworkshops
  • Contact
Tips & Tricks

Voedingstips voor studenten

ByEdith
2874
meisje aan het studeren

De examens staan weer bijna voor de deur. Er moeten nog pakken cursus verslonden worden en het mooie weer helpt ook niet echt. We hebben meer energie nodig en grijpen snel naar dranken die een opgewekt gevoel geven zoals koffie, frisdrank en energie-drank. Deze geven ons slechts een korte periode extra energie, waardoor de kans bestaat dat we een nog grotere energiedip ervaren. Veel tijd om te eten is er ook niet en een snelle calorierijke hap is ideaal meegenomen. Een zware maaltijd, calorierijke maaltijd remt onze concentratie af en brengt vaak niet voldoende vitaminen en mineralen aan die ons lichaam helpen de dag te doorstaan.

Aan alle STUDENTEN die bijna blok hebben. Geen nood, hier alvast enkele nuttige VOEDINGSTIPS om de examenperiode te doorstaan.

  • Neem 3 lichte maaltijden per dag. Een zware maaltijd en een overladen maag remmen de concentratie af.
  • Kies voor maaltijden rijk aan groenten. Deze zullen je veel meer energie geven dan een suikerrijk drankje zoals energiedrank of frisdrank.
  • Voorzie lekkere en lichte tussendoortjes bv. fruit, glas melk, yoghurt, enkele noten, groenten, granenreep, …
  • Wees matig met vetrijke tussendoortjes zoals koeken, chips en chocolade. Te veel zoet daar word je moe van.
  • Eet niet tussen je boeken. Beschouw je gezonde maaltijd als een ontspanningsmoment en neem er voldoende tijd voor!
  • Drink dagelijks 1,5 liter water. Een klein tekort aan vocht kan snel een negatief effect hebben op je fysieke en mentale mogelijkheden.
  • Kies liever eens voor thee in plaats van koffie. Het bevat veel minder van het verslavend cafeïne en verbeterd eveneens de stemming en de concentratie.
  • Neem tijd om te bewegen. Een frisse neus halen bevordert de concentratie.
  • Een goede nachtrust is belangrijk. Er staan nog enkele zware blokweken op de agenda.

Veel succes met het toepassen van de tips en op naar een goede examenperiode.

VEEL SUCCES!

Mochten er extra vragen zijn, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Share:
Tags: examens, student, studeren, voeding, voedingstips
Preview Post

Visitekaartje

Next Post

Vijf tips om er na de zomervakantie terug in te vliegen

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

post-image
Tips & Tricks

Een positieve mindset

ByEdith Deprez
3520
post-image
Tips & Tricks

Inspiratieplanner – Wat schaft de pot?

ByEdith Deprez
4031
post-image
Tips & Tricks

Vijf tips om er na de zomervakantie terug in te vliegen

ByEdith
3378

Edith Deprez

Als diëtiste wil ik jou wegwijs maken in de voedingswereld zonder te focussen op goede of slechte voedingsmiddelen. Zodat jij kan groeien als persoon en een levensstijl onder de knie kan krijgen voor het leven.

Pagina’s

  • Algemene voorwaarden
  • Contact
  • Kookworkshops
  • Links
  • Over Edith
  • Sana methode
  • Voedingsadvies
  • Werkwijze en tarieven

Vind ons op Facebook

Vind ons op Facebook
Algemene voorwaarden

Vind ons op instagram

dietiste.edithdeprez

🙋‍♀️ Voedingscoach/Diëtiste
🍍 Jou wegwijs maken in de voedingswereld
📍Ieper, Poperinge, Online

Edith Deprez
We worden verwend met zalig zomers weer en dan kan We worden verwend met zalig zomers weer en dan kan een salade smaken. ☀️

Het is van superbelang om goed verzadigd te zijn na een salade.
Je doet er dus goed aan om naast voldoende groenten ook een eiwitbron (kip, hamblokjes, kaas, vis, ei, ...) en koolhydraatbron (aardappelen, pasta, rijst, quinoa, brood, crackers, ...) te voorzien. Deze geven 'kloekte' en zorgen dat jij niet zo snel honger krijgt. 

Deze salade bestaat uit: rucola, broodkorstjes, feta, zon gedroogde tomaten, komkommer, rode biet, walnoten, feta, tomaat, rode ui en last but not least kruiden, olijfolie en balsamicoazijn. 

Ps. olijfolie en balasamicoazijn nog steeds te verkrijgen in de praktijk om je salade een goeie smaak te geven. 

#salade #gezondelunch #zonnigeten #slaatje #dietiste
Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag! Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag! ☀️
Het is alvast de eerste energie die je lichaam krijgt om de dag door te komen. 
In de zomer vind ik het zalig om granola, yoghurt en fruit te combineren. Alleen kan yoghurt nogal ‘zurig’ smaken. Hier alvast mijn 2 tips: 
1) Kies voor volle natuuryoghurt, deze smaakt voller en minder zuur. ☺️
2) Voeg zelfgemaakte confituur toe. Verwarm 450 g diepvriesvruchten, 50 g ahornsiroop en 50 g chia-zaad op een middelhoog vuur en laat 10 minuten pruttelen tot de confituur is ingedikt. Bewaar in een afgesloten pot in de frigo. 🍓🫐

Zo kan je elke ochtend je ontbijt pimpen. 😎

#ontbijttips #zelfconfituurmaken #lekkerzoet #gezondontbijt #voedingstip
Appekeees! - Nachobowl met 🍗. Deze nachoscho Appekeees! -  Nachobowl met 🍗. 

Deze nachoschotel is ideaal voor een zomerse-apero! 

Hier de bereidingswijze voor 1 grote ovenschotel. 
Snipper 1 ui fijn. Verhit 1 el olijfolie en fruit de ui aan. Voeg 400 g tomatenblokjes, 1 el sambal oelek en 1 kippenbouillonblokje toe. Laat 15 minuten pruttelen. Kruid 150 g kip met peper en zout. Bak op een laag vuur in 1 el olijfolie. Laat even afkoelen en trek met 2 vorken de kipfilet in sliertjes. Spoel 200 g rode bonen uit blik. Voeg deze toe aan de tomatensaus. Snij 2 - 4 tomaten en 1 avocado in kleine stukken. Leg maïs-nachochips in een ovenschotel. Schep er de tomatensaus en kip over. Verdeel er 4 handvol geraspte kaas over. Grill in de oven op 180° tot de kaas is gesmolten. Haal uit en werk af met zure room. 

Maak jij deze nachobowl klaar bij de volgende apero? 🍸🍹🧉
Ideaal voor de feestdag morgen 😉.
Vergeet niet op te slaan. 😊
ZOMERSE CURRY ☀️ & het leuke is dat je deze c ZOMERSE CURRY ☀️ 
& het leuke is dat je deze curry met zowel vis als kip kan klaarmaken. 😎

Swipe ook even naar rechts als je vaak kokosmelk gebruikt en wil weten of tomaten uit blik oké zijn. 

Bereiding voor 1 grote pot:
Kook 100 g rijst volgens de instructies op de verpakking. Extra smaak geven aan de rijst? Voeg een half bouillonblokje toe. Marineer 300 g kip/vis met 1 el olijfolie, 1 el kurkuma, peper en zout en 1 el limoensap. Hou even apart. Verhit een 1 el olijfolie in een diepe pan. Fruit 1 ui en 1 teen knoflook. Voeg 4 tomaten(stukjes), 70 g tomatenpuree en 1 kl curry toe. Laat 1 minuut roerbakken tot alle aroma’s vrijkomen. 

Blus met 200 ml kokosmelk. Breng verder op smaak met peper en zout. Leg de stukjes vis/kip naast elkaar in het mengsel van de kokosmelk en breng dit terug aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de vis, op een laag vuur, gedurende 10 minuten sudderen (tot de vis/kip gaar is). Schep de curry voorzichtig om. Serveer de viscurry met de rijst. 

Vond je deze tips nuttig en wil jij het recept maken? Sla het bericht dan op 😊

Recept en tips uit de inspiratieplanner 'WAT SCHAFT de POT'. Deze inspiratieplanner bevat 2 volledig uitgewerkte weekmenu's met bijhorende tips en tricks net als deze. Meer info via de link in bio. 

#snellegerechten #kokosmelk #tomaat #gezondeten #gezondevoeding #lekkereten #watschaftdepot #voedingsadvies #voedingstip #gezondelevensstijl #snellemaaltijd
We vliegen er in PATAT! Helemaal klaar om jullie t We vliegen er in PATAT! Helemaal klaar om jullie te ontvangen. 🤩

Ken je dat gevoel: na het verlof zal ik terug mijn beste doen, na het verlof start ik echt met start to run, na het verlof…

Het einde van de verlofperiode voelt voor mij altijd wel een beetje als een nieuwe start, een moment om goeie voornemens te maken. Maar in feite is elke dag een kans, een kans om iets voor mezelf te doen. Of dit nu onder de vorm is van lief zijn voor mezelf, een voedzaam ontbijt nemen is of tijd nemen om te rusten of te bewegen. Elke dag is een kans die je kan grijpen om aan jezelf te werken en ook eens gewoon zijn. Jezelf accepteren voor wie je nu bent, want ook dat is een enorme uitdaging. En eerlijk, ik ben ervan overtuigd dat als we onszelf accepteren voor wie we nu zijn, dit helpt om te groeien. 

Heb je (terug) een schop onder je gat nodig? ‘figuurlijk hé dan 😉’. Dan help ik je graag! 

Stuur me nu nog een berichtje om in augustus te starten. See you soon. 😊
Deze traybake is in no-time klaar. De groenten op Deze traybake is in no-time klaar. De groenten op voorhand snijden bespaart je de dag zelf heel wat tijd. Het recept ontvangen? 

Reageer met 👍. 

#traybake #cordonbleu #snellelunch #snellemaaltijd #weinigtijdomtekoken #snellegerechten
Laad meer... Volg op Instagram

Je kan mij vinden in

Ieper en Poperinge
0498/35 10 75
info@edithdeprez.be

Wat zoekt u?

Edith Deprez copy right '