Winterse salade met butternut

Deze winterse salade met butternut kan niet ontbreken in je weekmenu. Laat je verrassen door de heerlijke combinaties.

Butternut in een salade? Ja hoor, dat kan! Deze salade kan je op voorhand klaarmaken en opwarmen tijdens de lunch.

2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 butternut (pompoen)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • snuifje komijn
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje currypoeder
  • 1 kl gedroogde tijm
  • snuifje lookpoeder
  • 300 g groene boontjes
  • 100 g bulgur
  • 100 g zachte geitenkaas
  • een handvol walnoten
  • ¼ bussel peterselie

    Voor de dressing:
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 el walnootolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de butternut in schijven van ongeveer 3 cm dikte die je makkelijk kan schillen. Schil de pompoen en schep de zaadjes weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat. Besprenkel met een 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout, komijn, currypoeder, cayennepeper, gedroogde tijm en lookpoeder. Rooster de stukken pompoen gedurende 25 min in de voorverwarmde oven. Snijd de uiteinden van de boontjes en spoel de boontjes af. Kook de boontjes in water tot ze gaar zijn, giet af en spoel onder koud water. Kook de bulgur volgens de kooktijd op de verpakking. Breng op smaak met peper en wat zout.

Voor de dressing: Meng de honing met de mosterd, de rode wijnazijn, en olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de geroosterde pompoen uit de oven. Schep de bulgur in een groot, diep bord. Leg er de stukken pompoen en de boontjes bij. Lepel er de dressing over en meng alles onder elkaar. Brokkel er ten slotte de geitenkaas over. Werk af met fijngesnipperde peterselie en een handvol fijngehakte walnoten.

Inspiratie/extra tips:

Deze salade kan je zowel warm als koud nuttigen. Super handig als je het mij vraagt. Is het nog wat koud buiten dan warm je ze op. Zien we de zon al meer verschijnen dan wil je deze waarschijnlijk koud nuttigen.

Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!

Grote fan van salades, dan is volgend recept: ‘quinoasalade met geitenkaas’ ook iets voor jou.

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Inspiratie nodig?

Zin om deel te nemen?

Meer inspiratie?