Zelf pizza maken. Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet.
Recept Broccoli Pizza
Voor: 4 – 6 personen
Ingrediënten:
Bodem:
- 500 g broccoli (ongeveer 1 stuk)
- 4 eieren
- Italiaanse kruidenmix
- Peper en zout
- 200 g gemalen mozzarella
Garnituur:
- 8 – 16 eetlepels tomatensaus (fijn laagje tomatensaus)
- 2 gele paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in blokjes
- 300 g ham, in blokjes
- 4 schijven ananas, in blokjes
- 200 g mozzarella, gemalen of in plakken
- 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de broccoli, snijd in grove stukken en maal in de keukenmachine tot een korrelige structuur. Voeg de mozzarella en de losgeklopte eieren toe. De structuur is goed wanneer het mengsel een beetje plakkerig is en niet te nat. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over de bakplaat. Ongeveer een halve centimeter dik. Bak deze ongeveer 20 – 30 minuten af in de oven. Haal de bodem uit de oven en beleg met lekkers (zie ingrediënten garnituur). Plaats de pizza nog ongeveer 10 minuten in de oven.
Tip/variatie: Om te weten of de bodem klaar is kan je met je vingers eens voelen of hij knapperig wordt. Deze bodem kan je ook perfect klaarmaken met bloemkool.
Om de pizza te beleggen kies je beter voor ingrediënten die weinig vocht afgeven, zo blijft de broccolibodem mooi krokant.
Meer recept inspiratie nodig? Dan zijn de kookworkshops iets voor jou!
Fan van pizza? Deze panpizza met wrap als bodem zal je ook bekoren.