Deze panpizza is super simpel en heel snel klaar. Dit gerecht kan je zowel in de zomer als licht avondmaal of in de winter als lichte lunch klaarmaken. Maak jij het eens klaar?
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 wraps, naar keuze (wit/volkoren)
- 2 el tomatenpuree, 70 g
- 100 g pompoen, in blokjes (1-1cm)
- 75 g feta, in blokjes
- 100 g Parmaham
- 50 – 100 g rucola
- 25 g Parmezaanse schilfers
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes. Stoof de pompoen gaar in een kleine hoeveelheid olijfolie. Verhit 1 of 2 anti kleefpannen (waar de wrap in past). Bak 1 minuut en keer om. Draai het vuur op de laagste stand. Bestrijk de wrap met de tomatenpuree en verdeel er de feta over. Bak op een laag vuur tot de feta wat is gesmolten (circa 2- 3 minuten). Laat de panpizza op een bord glijden en verdeel er de pompoen, Parmaham, rucola en de Parmezaan over. Snijd in punten of rol samen en serveer.
Inspiratie/extra tips:
*Piadana is Italiaans platbrood. Het valt het best te vergelijken met een wrap. Heel handig want je kan het snel in de pan bereiden met groenten, kaas en/of vleeswaren. Je kan het kant-en klaar kopen in Albert Hein.
Geen fan van pompoen en feta? Vervang de pompoen door paprika en de feta door geraspte mozzarella. De kinderen smullen er zeker van!
Wraps kopen of zelf maken? Wraps kopen is zeker een goed idee. Ze zelf maken is gewoon eens leuk om uit te testen. En eerlijk, ik vind ze veel beter. Hieronder het recept.
Zelfgemaakte wraps: Meng 100 g volkoren meel met 1 ei, 200 ml water. Voeg er wat verse of
gedroogde kruiden aan toe. Bak het mengsel net als een pannenkoek in een
anti-kleefpan. Laat afkoelen op een rooster en klaar is kees
Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!
Grote fan van een warme lunch? Dan is volgend recept: ‘quiche lorraine met een gezonde twist‘ ook iets voor jou.