Dit eenpansgerecht maak je klaar met verse courgette en erwten en spinazie uit de diepvries. Weinig snijwerk en maar 1 pan om af te wassen. Lees hieronder hoe je de veggie-variant kan klaarmaken. Wil je liever wat vlees of gevogelte toevoegen? Heel lekker hierbij zijn baconreepjes.
Ingrediënten
Voor: 2 personen.
- 2 courgettes, vers
- 1/2 ui, vers of diepvries
- 1 teen knoflook, vers of diepvries
- 200 g pasta, naar keuze
- 150 g erwten, diepvries
- 200 ml sojaroom
- 1 handvol peterselie, vers
- 1 groentebouillonblokje
- 2 handvol spinazie, diepvries
- peper en zout
- olijfolie
- 1 eetlepel roomkaas: type ‘Boursin Cuisine – light’
Bereiding
Was de courgette en snij in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Doe de courgette, ui, knoflook, de pasta, de erwten (diepvries), de sojaroom, 1 handvol peterselie, 1 groentebouilllonblokje, de spinazie en peper en zout in een grote kookpot. Giet er 750 ml water bij en roer. Laat ongeveer 15 min onder regelmatig roeren op een matig vuur koken. Aan het einde van de kooktijd moet er op de bodem nog 2 cm kookvocht over zijn. Haal de pan van het vuur. Roer er 1 eetlepel ‘Boursin Cuisine-light’ onder en laat deze 5 min rusten. Roer regelmatig, nu kan de saus indikken.
Inspiratie/extra tips:
Je kan dit gerecht op voorhand maken, zo kunnen de smaken nog beter trekken. Ook is dit een pastagerecht die je perfect in de diepvries kan bewaren.
Waarom kiezen voor een ‘light roomkaas’? Roomkaas bevat vaak een hoger gehalte aan vetten, we hebben vetten nodig maar hoeven deze niet altijd in de grootste hoeveelheid binnen te krijgen. Vandaar je bij het koken kan kiezen voor een lichtere variant. Zeker wanneer je cholesterol te hoog staat of je (beginnende) diabetes hebt dan is een lichtere variant de beste keuze.
Laat het smaken. 😋
Meer recept inspiratie nodig? Misschien zijn de kookworkshops wel iets voor jou!
Grote fan van pastagerechten? Bekijk dan ook zeker even deze pompoenmacaroni.