De kracht van een stabiele bloedsuikerspiegel

Lees hier waarom het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel belangrijk is.

Je hebt het misschien al eerder gehoord: “Het onder controle houden van je bloedsuikerspiegel is belangrijk.” Hoe dat nu juist zit? Lees je hieronder.

We gaan even terug naar de basis.

Wat is de bloedsuikerspiegel?

Je bloedsuikerspiegel, of bloedglucose, is de hoeveelheid suiker in je bloed. Suiker is een belangrijke energiebron voor je lichaam en komt vooral uit koolhydraten in je voeding. De bloedsuikerspiegel wordt in balans gehouden met behulp van het hormoon insuline.

Toch zijn er naast voeding verschillende factoren die de bloedsuikerspiegel doen dalen of stijgen. Denk maar aan beweging, stress, slaap, ontstekingen, medicatie, alcohol of bepaalde hormonen…

Het belang van een stabiele bloedsuikerspiegel

Een stabiele bloedsuikerspiegel is super belangrijk voor je gezondheid. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Energie en stemming: Als je bloedsuiker schommelt, kun je energiedips en -pieken krijgen, wat je humeur en productiviteit beïnvloedt.
  2. Gewicht beheersing: Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt overmatige honger en cravings naar zoet te voorkomen.
  3. Gezondheid op de lange termijn: Als je bloedsuiker chronisch hoog is, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hartziekten en schade aan organen en zenuwen.

Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren. Merk je dat je vaak moe bent, last hebt van stemmingswisselingen of onverklaarbare honger hebt? Misschien ben je wel al vaker op dieet gegaan, maar zonder resultaat. Dit kunnen signalen zijn dat je bloedsuikerspiegel niet in balans is. Door op deze signalen te letten en kleine aanpassingen in je leefstijl te maken, kun je grote stappen zetten richting een betere gezondheid.

Benieuwd naar de analyse? Lees hier meer.

Gezondheid en suiker?

Als het niet goed loopt…

Het gebeurd steeds vaker dat onze bloedsuikerspiegel niet meer goed geregeld is. Zoals hierboven al vermeld kunnen veel factoren aan de basis liggen.

  1. Een auto-imuunziekte, denk dan maar aan type 1 diabetes. Dan ben je afhankelijk van externe toediening van insuline en wordt de suikeranalyse gebruikt om te weten hoeveel insuline iemand precies nodig zal hebben.
  2. Veel vaker ligt de basis bij een ongezondere levensstijl. Dit door bijvoorbeeld systematisch te veel suikerrijke producten te nuttigen of te drinken. Ook mensen met een weinig actieve levensstijl hebben vaak een ontregelde bloedsuikerspiegel.

Wanneer ons lichaam keer op keer insuline moet vrijzetten door het overmatig eten van suiker worden de cellen steeds minder gevoelig voor insuline. Ook wel insulineresistentie genoemd. Onze suikerspiegel is dan vaak verhoogd wat kan zorgen voor meer vetopslag.

Enkele nadelen van een verstoorde suikerhuishouding:

  • moeite om af te vallen
  • steeds honger hebben
  • je vaak moe en futloos voelen
  • hoofdpijn hebben
  • moeite hebben met concentreren
  • verstoorde nachtrust hebben

Er is ook goed nieuws!

Met de juiste aanpassingen kan je ongelooflijk veel bereiken. Dankzij de suikeranalyse zijn we in staat om het advies perfect af te stemmen op jouw lichaam. De analyse zorgt voor inzichten die je nooit eerder zag en het helpt je motiveren om je nieuwe levensstijl vol te houden. Kleine aanpassingen zijn voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.

Een energie- en motivatieboost van jewelste!

Wil je graag meer weten over hoe zo’n suikeranalyse dan in zijn werk gaat? Klik hier en kom alles te weten.

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Inspiratie nodig?

Zin om deel te nemen?

Meer inspiratie?